Folkeoplysning

17 videoer
01:05:00

Foredrag: Aristoteles glemte værker af ph.d. Jan B. W. Pedersen

09/05/2023

Se dette spændende foredrag af Jan B. W. Pedersen, der fortæller om Aristoteles glemte værker. Mange af Aristoteles værker er aldrig fundet, og mange Aristoteles-entusiaster prøver at løse mysteriet om hvor de kan være, og hvad værkerne måske beskrev og havde som emne. Jan er en af disse entusiaster, som glædeligt fortæller sin helt store passion: Aristoteles.

01:31:06

Søren Kierkegaard foredrag - at komme til sig selv - eller væk fra sig selv.

04/01/2023

Foredrag af Niels Grymer. Se dette spændende foredrag af fhv. præst Niels Grymer der dykker ned i Søren Kierkegaards filosofi om menneskets fortvivlelse og evige søgen efter mening og identitet. Selvom Kirkegaards bøger blev udgivet i 1800 tallet er de stadig hamrende relevante, og Niels Grymer fortæller hvorfor. Se med! Filmet og udgivet i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aalborg.

57:09

Foredrag med Thomas Tauris - kosmisk tango for to

13/12/2022

Se foredraget fra Folkeuniversitetets sæsonåbning med Thomas Tauris, som er Professor i teoretisk astrofysik. I dette foredrag vil du få et indblik i rumforskning og spændende fænomener som sorte huller, supernovaer og astrofysik m.m., det er kort sagt forskning i verdensklasse. Se med!

01:29:44

Foredrag - Det sorgfulde menneske - Peter Clement Lund

09/08/2022

Et sociokulturelt foredrag om hvad døden og sorgen fortæller os om at være et menneske m.m. Foredragsholder: Peter Clement Lund Ph.d. og videnskabelig assistent - Institut for Kommunikation og Psykologi, AAU.

40:17

Fredscontaineren - Fredsby Aalborg

29/06/2022

TV Fritid har fulgt projektet "Fredscontaineren" igennem en længere periode, hvilket der er kommet denne film ud af. Vi interviewer projektleder Malene Agermose og ser klips fra processen.

58:52

50 år med EU i Nordjylland - Migration en gamechanger

19/05/2022

Vi ser nærmere på hvordan migration har ændret europæisk politik i nyere tid. Vi interviewer Professor Martin Bak Jørgensen for at blive klogere på de nuancer der sommetider mangler i den politiske debat.

29:10

Forsvarsforbeholdet - Hvad mener partierne?

12/05/2022

TV Fritid har lavet denne halv times video om den kommende folkeafstemning om Forsvarsforbeholdet. Vi ser nærmere på de politiske holdninger til afstemning, og har derfor interviewet fire nordjyske politikere med hver deres vinkel på den kommende afstemning. Medvirkende: Pia Adelsteen(DF), Benjamin Jørgensen(SF), Lis Jensen(FB) og Philip Tarning Andersen(RV). Udsendelsen er lavet med støtte fra Europa-Nævnet

29:59

Færger i Aalborg Kommune

12/01/2022

TV-Fritid har lavet et lille portræt af færgerne i Aalborg Kommune. Vi ser billeder fra færgerne der betjener Hals- Egense og Egholm overgangene.